7 trenduri pentru 2022, în materie de restaurante. Pregătește-ți afacerea pentru noul an!
Este posibil ca 2022 să fie anul în care industria Horeca să reintre complet în activitate, din cauza ratelor de vaccinare care cresc zi de zi, dar și a interesului crescut a oamenilor pentru relaxare, socializare și distracție.
Am alcătuit o listă de 6 trenduri, legate de restaurante, pe care este posibil să le vedem din ce în ce mai puternic în 2022, trebuie să le știi!
1.Mâncarea vegană
Stilul de viață vegan sau vegetarian devine din ce în ce mai popular printre tinerii români, astfel ei devenind unul dintre sectoarele de clientelă de care trebuie să îți pese. Nu trebuie să îți schimbi întregul meniu, însă este extrem de important să incluzi o categorie specifică în meniul tău cu specialități bazate strict pe plante.
Totodată, poți să adaugi variante vegane unor specialități deja existente în meniul tău, spre exemplu a unora populare, pentru care ești recunoscut. Prin acest lucru creezi mai multă incluziune, fapt care va fi apreciat de clientela ta.
2. Coworking space
Lucratul de acasă a devenit din ce în ce mai obositor. O mulțime de oameni doaresc să iasă din casă, dar în același timp trebuie să și lucreze. Astfel, din ce în ce mai multe cafenele și restaurante creează un mediu de coworking în interiorul localului.
Poți transforma localul tău într-un coworking space prin următoarele modificări de bază:
- mese largi
- prize pentru fiecare masă
- o atmosferă liniștită
3.Make it yourself at home meals
în lockdown, toată lumea s-a apucat de gătit, tendința continuă şi în 2022, oamenii au descoperit că să gătești poate să fie relaxant, mai ales dacă nu implici foarte multă muncă în asta. Kiturile de do it yourself devin din ce in ce mai bine vandute, oamenii vor să se reîntoarca la obiceiul de a mânca ceea ce au preparat singuri.
Poți să creezi astfel de kituri pentru partea de home delivery, în care să amesteci diferite elemente care compun o cină, care conțin mâncare preparată, semipreparată, condimente și alimente pentru gătit, dar și instrucțiuni și rețete pentru clienți.
4.Produse locale
#Buylocal a devenit un trend pe social media. In pandemie, oamenii au realizat importanța produselor locale, acestea încep să devină un aspect foarte important pentru client. Cumpără local și arată-le clienţilor tăi lucrul acesta. Postează pe social media legumele și fructele pe care le-ai cumpărat din piață sau include în meniu un mic paragraf în care să menționezi faptul că foloseşti produse fresh și locale.
Poți să îți creezi o imagine foarte bună în faţa clienților dacă adopți acest trend, dar și să te simți mai etic în materie de business, fiindcă promovezi și susții sectorul local.
5. Abonament pentru cină.
Abonamentele sunt foarte relevante pentru ziua de astăzi, există un abonament pentru orice serviciu, de la muzică și divertisment, până la sală și antrenamente. Poți să le oferi clienților tăi opțiunea de a primi acasă o masă regulată în fiecare zi pentru o săptămâmă, sau o cină specială în fiecare duminică. Astfel, tu vei beneficia deoarece vei câştiga mai multă stabilitate și îți vei loializa clienții. Poți vinde acest serviciu pe websiteul tău, prin serviciile de delivery, prin comandă la telefon sau online.
6.Alcoolul light și cocktailurile
Cocktaiulrile aromate și alcoolul light sunt un must-have pentru baruri și restaurante, deoarece au devenit foarte populare printre tineri. îţi lăsăm câteva exemple de cocktaiulri fresh pentru 2022:
- Rosé Spritzer
- American Light
- Nacho Vidal
- Wine Spritzer
Un alt lucru legat de alcool, este livrarea acestui specific de produse, acasă. Clienții tăi vor aprecia faptul că dorești să creezi o experiență de cinat completă, și vor dori să comande un meniu complet, gata de servit în confortul casei lor.
6.Comandarea contactless
Din cauza pandemiei, comandarea contactless a devenit o necesitate pentru restaurante. Clienții restaurantului tău pot comanda direct printr-un soft sau o aplicație, direct din restaurant. Asftfel, clienții tăi se vor simți mai protejați, timpii de așteptare vor fi mult mai mici, iar workflow-ul persoanlului tău va fi mai eficientizat.
Cu Menoo beneficiezi de un sistem complet de comandare și gestionare care îți facilitează munca. Dacă devi partener Menoo acum, ai parte de 30 de zile gratuite, la varianta Premium, însă o poți încerca și pe cea standard, complet gratuită. Îți ia câteva minute să înregistrezi restaurantul tău la Menoo, află mai multe detalii aici.